Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه جامعه شناسی ساحتی برای روشنفکری و سیاست قائل است، گفت: بیشتر جامعه شناسان ایران، روشنفکر بوده و دغدغه های سیاسی دارند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، تقی آزاد ارمکی شامگاه سه شنبه در مراسم بزرگداشت مرحوم غلامحسین صدیقی جامعه شناس و مترجم دانشگاه تهران، با بیان اینکه جامعه شناسی در ایران سه ساحت روشنفکرانه، توسعه ای و فرهنگی دارد، افزود: از سال 1317 جامعه شناسان ایرانی، جامعه شناسان توسعه ای بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: پس از اینکه زنده یاد صدیقی از فرانسه بازگشت، وی جامعه شناسی جدیدی با عنوان جامعه شناسی ایران را پایه گذاری کرد که در ایران غریب مانده است و اگر این موضوع به سامان می شد، جامعه شناسی ایرانی بهتری داشتیم که در آن مسئله فرهنگ، جامعه و تاریخ ایران دقیق تر بررسی و ارزیابی می شد.
این استاد جامعه شناسی با بیان اینکه سه گانه فرهنگ، جامعه و تاریخ می تواند بستر و طراحی جامعه شناسی ایرانی باشد، ادامه داد: البته باید در کنار این سه موضوع موضوعات فهم و درک تاریخی که بر واقعیت های اجتماعی تاکید دارد، نیز مدنظر قرار داد.
وی موارد فوق را پیش زمینه ساختن جامعه شناسی دانست و گفت: این جامعه شناسی که پایه گذار آن مرحوم صدیقی بود، می خواهد تصویری از نهادها، فرهنگ، شهرها و روستاهای ایران را نشان دهد تا دلایلی برای به وجود آوردن جامعه ایران را پردازش کند.
رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم نیز در این مراسم استادان دانشگاه را به دو دسته استادانی که دانش می آموزند و استادانی که هم دانش آموخته و هم اثر گذارند، تقسیم کرد و گفت: زنده یاد صدیقی از اساتید اثرگذار در دانشگاه تهران بود به همین دلیل همواره بر دانشچویان خود تاثیر می گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: البته تمامی دانشجویان به یک نسبت تاثیرنمی پذیرند اما صدیقی سعی می کرد که با اخلاق خوش این تاثیر را بر همه دانشجویان خود بگذارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ، صدیقی را فردی سیاستمدار و با اخلاق دانست و ادامه داد: سیاست و اخلاق با هم جمع نمی شود اما وی توانست این کار را انجام دهد.
وی با بیان اینکه برای دانشمند شدن و بزرگ شدن در دانش باید به علوم تعلق و بستگی داشت، گفت: صدیقی جامعه شناسِ مورخِ سیاستمدارِ فیلسوف بود.
در این مراسم همچنین مهدی محقق مدیر مؤسسهٔ مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و باقر ساروخانی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران هر کدام به ترتیب به بیان نظرات و خاطرات خود از دوران دانشجویی به عنوان شاگرد پرداختند.
سید احمد خضری مشاور رئیس دانشگاه و مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران نیز با ارایه اسنادی درباره دوران کاری مرحوم صدیقی در دانشگاه تهران، وی را فردی شایسه و بایسته دانست که از مقررات اداری هرگز تخطی نکرد.
به گزارش ایرنا، غلامحسین صدیقی بنیانگذار و پدر رشته جامعه شناسی در ایران است. غلامحسین صدیقی در آذرماه 1284 در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد. صدیقی تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مدارس جدید آن زمان، اقدسیه، آلیانس فرانسه و دارالفنون، به پایان رسانید و در شهریور ماه 1308 درجمع محصّلین دوره دوّم، که وزارت معارف برای اکمال تحصیل به اروپا فرستاد، به فرانسه رفت و دوره‌های دانش‌سرای مقدماتی و دانش‌سرای عالی و نیز دوره لیسانس و دکترا را در دانشگاه پاریس به پایان برد و به ایران بازگشت.
در اوایل سال 1317 جامعه شناسی را درایران بنیان نهاد و واژه جامعه شناسی را برای این رشته برگزید. تدریس جامعه شناسی را با یک درس در سال 1319 در دانشکده ادبیات و دانشسرای عالی آغاز کرد و آنرا در اوایل دهه 1350 به دانشکده علوم اجتماعی و تعاون دانشگاه تهران، باگروه های آموزشی و بخش های پژوهشی متعدّد، گسترش داد.
وی، وزیر پست، تلگراف و تلفن (در دولت اول) و وزیر کشور و نایب نخست‌وزیر (در دولت دوم) محمد مصدق بود.
**9103**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي جامعه شناسي تقي آزاد ارمكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۱۰۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بزرگ دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با حضور رئیس و جمعی از مسئولان این دانشگاه در تالار سعدی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان اثرات شایان توجه گسترش رشته‌های پیراپزشکی در این واحد دانشگاهی گفت: دانش‌آموختگان این دانشگاه جزء سرآمدان خود در رشته‌های شغلی و کادر درمان شهرستان و کشور هستند.

عرب‌زاده با بیان اینکه کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است، اضافه کرد: رقابت بسیار شدیدی برای ورود داوطلبان ورود به رشته‌های پیراپزشکی این واحد نظیر پرستاری، علوم آزمایشگاهی و بهداشت محیط وجود دارد و تمام تلاش ما این بوده علیرغم کاستی‌ها بهترین استادان را استخدام کردیم و بهترین امکانات را به‌کار گرفتیم تا دانشجویان این رشته‌ها با بهترین کیفیت پرورش یابند و خادم ملت ایران باشند.

در این همایش ارفع تبار مدیر گروه رشته علوم آزمایشگاهی گزارشی از وضعیت علمی آموزشی و پژوهشی این رشته ارائه کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی روز معلم را تبریک گفت
  • فیلم| دانشجویان معترض آمریکایی جزو کدام اقشار جامعه هستند؟
  • حجاب و عفاف یک مقوله فرهنگی و سیاسی است
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند