Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در دنياي پيشرفته به دليل بحران‌هايي که در جهان مدرن وجود دارد، بحث مديريت افکار عمومي، بحث پر دامنه و عميقي است. هم سازمان‌هاي افکار عمومي‌سنج وجود دارند و هم مديريت افکار عمومي امر مهم و قابل توجه تمامي دولت‌ها و سازمان‌هاي اجتماعي در کليه جوامع است.
سوالي که از ديرباز در حوزه ارتباطات وجود داشته و پاسخ هاي متعدد بيشماري براي آن در نظر گرفته شده اين است که رسانه ها دقيقا چه کارکردي براي افکار عمومي دارند؟
يک کارشناس ارتباطات در گفتگو با خبرنگار سيناپرس در رابطه با اين مقوله گفت: در مورد مديريت افکار عمومي ما چند مفهوم داريم که مي‌تواند براي درک بهتر اين موضوع به ما کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يکي از اين مفاهيم خود افکار عمومي است. افکارعمومي به معناي فعل جمعي که در جامعه مدرن جاري و ساري است، دوم کار‌هاي رسانه‌اي و ارتباطاتي به عنوان شناخت و استخراج افکار عمومي و سوم هم مديريت افکار عمومي به عنوان مديريت و ساماندهي آن فعل اجتماعي يا مديريت به‌کارگيري نتايج حاصل از پژوهش‌هايي تحت عنوان افکار عمومي است.
دکتر تقي آزاد ارمکي ادامه داد: قطعاً در بحث رسانه‌اي منظور اين است که افکار عمومي به‌عنوان فعل جامعه مدرن را چگونه مديريت کنيم. فرض بر اين است که ما با جامعه مدرني روبه‌رو هستيم که اين جامعه مدرن يک فعلي در کل دارد که اين فعل ساحت نگرش و انديشه‌اي پيدا مي‌کند که بايد به آن توجه شود. اگر به اين ساحت توجه نشود و در مورد شناسايي و مديريت آن اقدامي صورت نگيرد، اين امر مي‌تواند بحران‌آفرين شود. در نتيجه چون اين خطر بحران‌آفريني وجود دارد، ضرورت مديريت و به‌سامان کردن افکار عمومي و رفع مشکلات و اختلالات آن بيش از گذشته در شرايط کنوني حس مي‌شود.
وي تاکيد کرد: در اين زمينه ما نيازمند يک ميزان الحراره هستيم. اين ابزار بايد به ما بگويد که کجا‌ها بايد مديريت شود و کجاها بايد در افکار عمومي مداخله صورت گيرد؟ ميزان الحراره در اينجا همان سنجش افکار عمومي است که نشان‌دهنده آن است که افکار عمومي جامعه به کدام ساحت و با چه جهت‌گيري و مختصاتي عمل مي‌کند.
دکتر آزاد ارمکي خاطرنشان کرد: در مديريت افکارعمومي، اولين شرط باور به افکار عمومي، باور به مدرن بودن جامعه، باور به حادثه‌آفريني افکار عمومي و در نهايت باور به ميزان‌الحراره بودن افکار عمومي است. اينها پيش‌نياز‌هاي چيزي است که ما به آن نام مديريت افکار عمومي مي‌دهيم. اگر اينها نباشد، طبيعتاً مديريت افکار عمومي امکان‌پذير نخواهد بود.
وي با اشاره به اينکه خود رسانه‌ها از اساسي‌ترين پديده‌هايي هستند که در ساختن و جهت‌دهي افکار عمومي مهمند، گفت: رسانه به معناي عام آن، هم رسانه‌هاي بصري و هم غيربصري و هم رسانه‌هاي مکتوب و رسانه‌هاي غيرمکتوب. مثلاً خود روزنامه‌ها به‌عنوان يکي از اصلي‌ترين نيرو‌ها و عوامل سازنده افکار عمومي و يکي از عناصر اساسي که در مديريت افکار عمومي به کار مي‌آيند، هستند. افکار عمومي متعلق به جامعه مدرن است اما بايد در نظر داشت که اين جامعه مدرن يک پديده امروزي نيست. حدود صد سالي است که جوامع، دولت‌ها و عوامل اجتماعي در جهت مديريت مدرن شدن اقدام کرده‌اند. در اينجا ما با نظريات، ديدگاه‌ها، آدم‌ها و بحث‌هاي مختلفي روبه‌رو هستيم.
اين استاد ارتباطات دانشگاه تهران گفت: در دنياي پيشرفته به دليل بحران‌هايي که در جهان مدرن وجود دارد، بحث مديريت افکار عمومي، بحث پر دامنه و عميقي است. هم سازمان‌هاي افکار عمومي‌سنج وجود دارند و هم مديريت افکار عمومي امر مهم و قابل توجه تمامي دولت‌ها و سازمان‌هاي اجتماعي در کليه جوامع است.
وي ادامه داد: تصور مي‌کنم دولت‌ها در دنيا بيش از آنکه در جهت فعل دموکراتيک يا فعل توسعه عمل کنند، در جهت ساماندهي آنها عمل مي‌کنند. به عبارت ديگر، دولت‌ها در جهت مديريت جامعه و نظام اجتماعي عمل مي‌کنند که اصلي‌ترين کار و وظيفه اين دولت‌ها اين است که افکار عمومي جوامع را تحت مديريت و ساماندهي خود در آورند. در واقع در اينجا دولت‌ها سعي مي‌کنند جامعه‌شان را از افتادن در ورطه‌اي که حالت افراطي و قطبي دارد، بازدارند. در واقع عمل دولت‌ها در اينجا اين است که سعي مي‌کنند جامعه را از خارج شدن از اعتدال بازدارند. اين امر زماني تحقق پيدا مي کند که مديريت افکار عمومي به‌خوبي صورت گيرد. اين مديريت افکار عمومي گاهي به صورت يک شوک يا به وسيله يک خبر يا انتشار يکسري اسناد صورت مي‌گيرد.
دکتر آزاد ارمکي عنوان کرد: اصلي‌ترين کساني که در زمينه مديريت افکار عمومي تلاش مي‌کنند، همان حوزه‌هاي رسمي و دولتي هستند. در جامعه ما دولت يکي از اصلي‌ترين کانون‌هاي تصميم‌گيري، تصميم‌سازي و مديريت و ارزيابي است. دولت است که جامعه را ارزيابي مي‌کند و کمتر فرصت ارزيابي به سازمان‌هاي اجتماعي ديگر داده مي‌شود. در اين دولت به معناي عام آن، به غير از سازمان‌هاي امنيتي و اطلاعاتي، حوزه سياسي خيلي تعيين‌کننده است. مثلاً جناح‌هاي سياسي و فعالان و احزاب سياسي در داخل ايران به نوعي مديريت افکار عمومي مي‌کنند. همچنين در اينجا نقش رسانه‌ها نيز اهميت پيدا مي کند، مثلاً تلويزيون با اين ساختاري که اکنون دارد، يکي از نيرو‌هاي عمده و مهم است که در زمينه مديريت افکار عمومي تلاش مي‌کند.
وي ادامه داد: رسانه‌ها در ايران اساس رسانه‌هاي القايي هستند و رسانه‌هايي نيستند که در فرآيند طبيعي رشد کرده باشند و بالا آمده و مخاطب‌مدار باشند. در واقع اين رسانه‌ها مخاطب‌محور هستند و توجه به جلب مخاطب دارند ولي اين نيست که بر اساس خواسته مخاطب يک فضايي را بسازند.
اين استاد ارتباطات خاطرنشان کرد: رسانه‌هاي ايراني از بالا به پايين هستند، از هر جناحي که باشند. به همين دليل مديريت خاصي از افکار عمومي دارند، مديريتي که خودشان تلقي از آن دارند، نه يک مديريت علمي و درست. يک حادثه کوچک و بي‌اهميت را آن قدر مي‌پردازند و بزرگ مي‌کنند که به صورت غيرواقعي به يک مسأله مهم تبديل مي‌شود، در حالي که به يک مسأله مهم اصلاً نمي‌پردازند. اين يعني اينکه اين رسانه‌ها بر اساس انتخاب و گزينش که بر اساس سلايق و علايق خودشان است، عمل مي‌کنند. در واقع اين نحوه برخورد بيشتر يک نوع مداخله در افکار عمومي است تا مديريت افکار عمومي.
وي با بيان اينکه به همين دليل است که افکار عمومي ايراني به نوعي معيوب است گفت: چون نحوه ساخته‌شدنش و زيست اجتماعي که دارد، با هم جور در نمي‌آيد. رسانه اين اشکال را دارد. علت اين اشکال يکي به ساخت سياسي جامعه ايراني و دوم به نحوه توليد، ظهور و غروب رسانه‌ها و کنترل و مميزي‌هاي متعددي که بر اين رسانه‌ها وجود دارد، برمي گردد. سومين دليل هم بر مي‌گردد به نيرويي که در اين رسانه‌ها مشغول به کار است. نيروهايي که در رسانه‌ها هستند، نيرو‌هاي غيرمتخصص هستند و وقتي به سطح تخصص مي‌رسند، ديگر در رسانه کار نمي‌کنند. معمولاً رسانه‌ها تربيت نيرو مي‌کنند تا نظام اجتماعي را مديريت کنند. رسانه‌هاي کنوني مثل دانشگاه شده‌اند و تنها نيرو تربيت مي‌کنند بدون آنکه خودشان از اين نيرو‌ها بهره ببرند.
آزاد ارمکي بيان کرد: ما رشته‌هاي روابط‌عمومي، مديريت افکار عمومي و رشته‌هاي رسانه‌اي بسياري داريم. در دانشگاه‌ها همه اينها را داريم اما چون نيروي ما الزاماً محصولش به رسانه‌ها از جمله تلويزيون وارد نمي‌شود، نتيجه‌اي ندارد. دانشگاه فقط براي خودش کار مي‌کند. اين بزرگ‌ترين ضعف نظام آموزشي در ايران است که اين نظام تنها براي خودش کار مي‌کند. از آن طرف تلويزيون و ادارات دولتي همه براي خودشان دانشکده درست مي‌کنند. رسانه‌ها هم براي خودشان نيرو از بيرون مي‌گيرند. اين يک مشکل ساختاري جدي در جامعه ماست و بايد به‌صورت کلي حل شود.
وي اظهار داشت: اين امر به ضعف ريشه‌هاي سيستم بر مي‌گردد که ما اين را سامان نداده‌ايم. اين عناصر سيستم به هم پيوسته نيستند. کساني که طراحي کلان سيستم را بر عهده دارند، بايد پاسخگوي اين باشند که چرا اينها را به هم چفت نمي‌کنند؟ کساني که در مرکز تصميم‌گيري کلان کشور نشسته‌اند، بايد اين چفت و بست‌ها را معين کنند. از آن طرف چون اين سازمان‌ها هر کدام براي خودشان کار مي‌کنند، يک نوع مداخله‌گري در حوزه افکار عمومي در نظام اجتماعي هم پيدا کرده‌اند و اثراتي را گذاشته‌اند که برخي جا‌ها مخرب است.
آزاد ارمکي ادامه داد: عموماً در اين روابط وجه غالب تعارضي است. اينها در مقابل هم ايستاده‌اند و بايد در مورد اين مشکل فکر جدي کرد. ما نمي‌توانيم اين سازمان‌ها و دانشگاه را تعطيل کنيم بلکه بايد اينها را به هم پيوند بدهيم تا بتوانيم مديريت افکار عمومي را در سطح کلان به خوبي پيش ببريم.
گفتگو: هانيه حقيقي

اضافه نمودن به:
نظر شما:نام:پست الکترونيکي:نظر
کد امنيتي:
پربيننده ترين مطالب روابط عمومي جزييات پانزدهمين کنفرانس روابط عمومي ايران اعلام شد
رسانه ها، روابط عمومي ادارات نيستند
افکار عمومي به‌عنوان فعل جامعه مدرن را چگونه مديريت کنيم/ دکتر تقي آزاد ارمکي پاسخ مي دهد
شماره جديد مجله بانک ملي ايران با محوريت بانکداري شبکه‌هاي اجتماعي منتشر شد
مدير روابط عمومي: اخبار و اطلاعات از اصول مهم افزايش قدرت رقابت هستند
نمونه هايي از ارتباطات جمعي و برنامه هاي آن/ حمايت مالي
گزارش برگزاري جلسه تخصصي آينده پژوهي روابط عمومي
انتصاب مدير روابط عمومي جشنواره فيلم فجر
از گسترش اخبار جعلي تا از بين رفتن اعتماد عمومي/ چالش‌هاي جهاني مرتبط با هوش مصنوعي
خلاقيت در مديريت



مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومي
مديريت
رويدادها
روابط عمومي ايران
کتابخانه
تازه هاي شبکه
آخرين رويدادها
فن آوري هاي نو
تبليغات و بازاريابي
ايده هاي برتر
بادپخش صوتي
گزارش تصويري
پيشنهادهاي کاربران
اخبار بانک و بيمه
نيازمندي ها
خدمات
خبرنگار افتخاري
بخش اعضا
دانلود کتاب
پيوندها
جستجوي پيشرفته
موبايل
آر اس اس
بخشنامه ها
پيشکسوتان
لوح هاي سپاس
پيام هاي تسليت
مناسبت ها
جملات حکيمانه
پايان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب اين سايت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به شارا است
info@shara.ir
خبر فوري: سخنرانان پانزدهمين کنفرانس بين المللي روابط عمومي ايران

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۳۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود

                                             

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سپهر خلجی در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه و فعالین مجازی استان اظهار داشت: وسیله آموزش بسیار مهم است، ظرف چند روز آینده فراخوانی با همکاری سازمان امور اداری و  استخدامی خواهیم داشت برای دعوت به همکاری از افراد توانمند برای کمک به آموزش روابط عمومی‌ها، که این یک نهضت بزرگ برای حوزه اطلاع‌رسانی کشور محسوب می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند و بیش از گذشته به روابط عمومی‌ها توجه شود افزود: بخش استان‌های پایگاه اطلاع‌رسانی دولت از سال گذشته تقویت شده است و ما تلاش داریم ضعف روابط‌عمومی‌ها به تدریج برطرف شود.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت عنوان کرد: با توجه اینکه رسانه‌های رسمی هر استان نمی‌توانند تمام ابعاد و  وقایع استان را پوشش دهند، استفاده از ظرفیت رسانه‌های محلی برای تقویت اطلاع‌رسانی مهم و اساسی است.

خلجی یادآور شد: منابع لازم برای حوزه اطلاع‌رسانی باید تامین شود و هر پروژه و طرح باید پیوست رسانه‌ای داشته باشد.

وی همچنین بیان کرد: دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است و بیشترین حجم پروژه‌های کلان و مهم در استان‌ها به سرانجام می‌رسد و این نشان می‌دهد که دولت سیزدهم به همه استان‌ها توجه دارد.

خلجی ادامه داد: همه باید کمک کنیم ایلام پیشرفت کند و هر کس دوست‌دار ایلام است باید یک گام در جهت توسعه و پیشرفت ایلام بردارد.

وی تصریح کرد: برای پیشرفت استان دو وظیفه مطالبه‌گری پیشرفت استان و تبیین و روشنگری دقیق است که باید با تمام توان برای این دو مهم تلاش کنیم.

رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت اضافه کرد: ایلام نقش مهمی در طول دوران انقلاب، دفاع مقدس و مرزبانی از کشور دارد و سه هزار شهید والامقام سند افتخار‌ی برای ولایت‌مداری مردم ایلام است.

دیگر خبرها

  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • نقش اصحاب رسانه در تبیین حفظ زیست عفیفانه و جایگاه متعالی زن، مادر و خانواده حائز اهمیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • دکتر طهرانچی روز معلم را تبریک گفت
  • رهبر انقلاب: تشکر از معلم برای توجه دادن افکار عمومی به اهمیت معلم است
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها