Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقی آزاد ارمکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا
افزود: به خاطر همین تعبیر سیاسی از انتخابات است که جامعه به ابعاد اجتماعی، فرهنگی و حقوقی آن توجه لازم را ندارد؛ این درحالی است که بازیگران اصلی؛ از عرصه اجتماعی در انتخابات نقش آفرینی می کنند.
وی از سویی دیگر انتخابات را پدیده ای سیاسی عنوان کرد که به سرعت به جریانی اجتماعی تبدیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آزاد ارمکی در این راستا اینگونه توضیح داد:انتخابات همواره در نظر همه گروه ها، امری سیاسی است و از آن برای جابه جایی قدرت استفاده می شود اما ظرفیت، انرژی و سرمایه ای اجتماعی که به دلیل تراکم و تکثر عرصه های اجتماعی در جامعه ایرانی وجود دارد در دوران انتخابات آشکار می شود.
وی ادامه داد: قدرت بازیگری نیروهای اجتماعی در ایران، «درون گروهی» است و هر یک از گروه ها در حوزه خود، نقش آفرینی دارند اما تنها زمان انتخابات می توانند در عرصه سیاسی و اجتماعی ابراز وجود داشته باشند.
این جامعه شناس، علت نبود حضور نیروهای اجتماعی را نبود احزاب، سندیکاها و سازمان های مردم نهاد قوی و موثر قدرتمند دانست و افزود: نیروهای اجتماعی نمی توانند خود را سامان دهند بنابراین تنها فرصت، انتخابات است که به سرمایه هنگفت و پنهان شده آنها توجه می شود و امکان ظهور می یابند.
وی با بیان اینکه جامعه مابه لحاظ کنش سیاسی سازمان یافته نیست، گفت: پیش از انتخابات به ترکیب و صورت بندی نیروهای سیاسی توجه می شود و در ادبیات رسانه ای این موضوع مهم است که هر جناح با چه ترکیب و آرایشی وارد انتخابات می شود و کمتر به سهم و ترکیب و انرژی نیروهای اجتماعی توجه می شود اما پس از برگزاری انتخابات به بازیگری و سهم نیروی اجتماعی تاکید می شود.
آزاد ارمکی اظهار کرد: بعد از انتخابات همه درمی یابند، هریک از گروه ها و جریان های اجتماعی چه سهم و نقشی داشتند و مساله دیگر اینکه چه نیروی اجتماعی جدیدی متولد شده است چرا که انتخابات، زمینه تولد نیروهای اجتماعی جدید را فراهم می کند؛ به عنوان نمونه با دقت در انتخابات دوران های گذشته می بینیم که زمانی جریان روشنفکری نقش عمده در انتخابات ایفا کرد و در نتیجه آن در انتخابات سال ٧٦ ، دولت اصلاحات روی کار آمد و یا در سال ٨٤، حاشیه نشینان سیاسی توانستند در عرصه سیاسی به قدرت برسند.
این جامعه شناس در نهایت به مردم اشاره کرد که به عنوان کنشگران فعال در این عرصه نقش آفرینی می کنند.
این استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: رای و نظر مردم در انتخابات تاثیر مستقیم دارد و چون می دانند که اثرگذار هستند، مفهوم مشارکت مهم می شود و از این رو، نامزد های انتخابات نیز در پی یافتن شعارهای باب میل مردم هستند چون این شعارها می تواند جریان سازی نیروهای اجتماعی را به دنبال داشته باشد بنابراین همه به دنبال شعارهای جدید می روند و در انباشت شعارهاست که به عنوان مثال ، انتظارات از رئیس جمهوری آینده در انتخابات ریاست جمهوری شکل می گیرد.
آزادارمکی تصریح کرد: واقعیت این است که دوگانه های مستضعف و مستکبر و دفاع از حقوق مظلومان برای شعارهای انتخاباتی چندان موفق نخواهد بود و با رجوع به لایه های پنهان جامعه ایرانی، می توان دریافت که امروز مردم به دنبال زندگی بهترند و هرکس که نوعی آرامش و سامان دهی و اجتناب از بهم ریختگی در عرصه های مختلف را مورد هدف قرار دهد، در میان جریان های اجتماعی می تواند نفوذ و تاثیر داشته باشد و آنها را با خود همراه کند. بنابراین، هر گروه و جناح سیاسی که صلح، آرامش و دعوت به همکاری و همیاری را پیش گیرد، برنده بازی در انتخابات می شود.

**انتخابات، فضای مجازی را مشروع می کند
این جامعه شناس درباره نقش فضای مجازی در انتخابات، افزود: نسبت به فضای مجازی خوش بین هستم و معتقدم که زمینه ساز ایجاد فضایی دموکراتیک است چرا که آگاهی اجتماعی را افزایش و دامنه کنش سیاسی و اجتماعی افراد را توسعه می دهد؛ به گونه ای که همه «شهروند خبرنگار» هستند و افراد، مداخله گری مستقیم دارند که این موضوع جنبه مثبت دارد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: انتخابات، فضای مجازی را مشروع می کند و حتی جریان های مخالف گسترش و دسترسی به فضای مجازی نیز از ظرفیت آن برای تبلیغات و اطلاع رسانی استفاده می کنند و به نوعی می توان گفت در دوران انتخابات، فضای باز اطلاع رسانی ایجاد می شود و ماندگاری و درونی شدن فضای مجازی، دستاورد بزرگی برای جامعه مدنی ایران است.

** مردم نسبت به انتخابات شوراها حساس شده اند
آزاد ارمکی در مورد انتخابات شوراها هم اظهارکرد: انتخابات شوراها در این دوره مهم شده است هرچند که در دوران قبل در درجه دوم اهمیت قرار داشت اما این دوره به دلیل وقوع حادثه پلاسکو، ترکیب نیروی اجتماعی، ضرورت های زندگی مدرن و تمایل اکثر مردم به زندگی شهری، انتخابات شوراها اهمیت دارد و مردم نسبت به آن حساس شده اند.
وی خاطرنشان کرد: ماجرای پلاسکو اهمیت شهر را نشان داد و اگر در دوره های گذشته تقابل روستا و شهر مطرح بود و دولت های پیشین سعی در توسعه روستایی داشتند اما در جامعه امروز ایران، زندگی شهری انتخاب مردم است و حتی اگر کسی در روستا هم زندگی می کند، از کالاها و مصادیق زندگی شهری استفاده می کند؛ در واقع جامعه روستایی نیز رنگ و بوی شهری دارد بنابراین تمرکز نیروهای سیاسی به موضوعات مربوط به حوزه های شهری است و مفاهیمی از جمله یارانه، خدمات اجتماعی، رفاه اجتماعی، تفریح و اوقات فراغت مهم شده است و در مشارکت سیاسی نیروهای اجتماعی نقش بسزایی دارد و بر کم و کیف نظام سیاسی نیز تاثیرگذار است.
آزادارمکی گفت: معمولا نیروهای پیروز در عرصه های غیرسیاسی پس از دستیابی به موفقیت در عرصه خود به دلیل تمرکز قدرت و امکانات در عرصه سیاسی، وارد سیاست می شوند و سهم خواهی می کنند و درواقع با ورود خود به عرصه سیاسی، نیروی تولید شده ناشی از موفقیت های به دست آمده را دچار مرگ و میرایی می کنند چون کارایی و اثربخشی لازم را ندارند.
وی یادآور شد: این موضوع در حادثه پلاسکو به خوبی نمایان شد و دیدیم که چه همجمه هایی از سوی نظام اجتماعی و سیاسی به ورزشکاران و هنرمندان اعضای شورای شهر وارد آمد در صورتی که این افراد می توانستند در حوزه ورزشی یا هنری بمانند و نیروی خود را صرف ساماندهی و افزایش کارایی این گروه ها کنند.
آزاد ارمکی تصریح کرد: افرادی که وارد شوراها می شوند و در این عرصه نقش ایفا می کنند، بازیگران اجتماعی هستند اما چون کارآزموده در حوزه سیاسی نیستند، بدون اینکه مسئولیت اجتماعی آن را بپذیرند، فعالیت می کنند و پس از مدتی سرمایه های تولید شده خود را نیز از دست می دهند.

**دولت تدبیر و امید توانست ایران در آستانه جنگ را با گفتمان و تفاهم نجات دهد
این جامعه شناس به عملکرد دولت تدبیر و امید پرداخت و آن را در سه سطح بررسی کرد و گفت: دولت یازدهم در سطح سیاست خارجی و روابط بین الملل، یکی از درخشان ترین دولت های تاریخ ایران است که توانست ایران در آستانه جنگ را با گفتمان و تفاهم نجات دهد و در سطح سامان بخشی به نظام بوروکراتیک نیز دولت یازدهم عملکرد مطلوبی دارد.
آزاد ارمکی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید در زمینه کاراکردن نظام از جمله کاهش فقر، توسعه کسب و کار، افزایش تولید، کاهش نابسامانی های اجتماعی و سیاسی، ٣٠ درصد موفق بود چراکه دولت به عنوان قوه مجریه تنها عامل تاثیرگذار در این موارد نیست و کلیت نظام، موثر است البته این درحالیست که در انتخابات، همه از دولت انتظار دارند که یک تنه این مشکلات را ساماندهی و حل کند بنابراین هر دولتی که روی کار بیاید، در این موارد شکست می خورد و بدهکار می شود.
وی تصریح کرد: راه حل افزایش کارایی، شکل گیری احزاب است و پاسخگویی به مردم تنها از این طریق محقق می شود.
اجتمام(٤)٣٢٢٩**1776
خبرنگار: حنانه شفیعی** انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۵۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در این باره به ایسنا، گفت: وجود رودخانه، سد و محصولات و فراورده‌های کشاورزی، لبنی و دامی از جمله ظرفیت‌هایی است که برای گردشگری در آن منطقه وجود دارد.

محمدحسین ارسطوزاده با اشاره به این‌که دزپارت یکی از ورودی‌های استان محسوب می‌شود، بیان کرد: با هدف تقویت گردشگری و بهسازی فضا‌ها و محوطه‌های گردشگری شهرستان، چندین طرح در حوزه روستایی، پشتیبانی و اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران محلی در حوزه گردشگری صنایع‌دستی تعریف کرده‌ایم.

او با تاکید بر استمرار کار در حوزه آموزش افزود: اگرچه در سال گذشته بیش از ۵۰ دوره آموزشی با رویکرد تقویت جامعه روستایی و گردشگری در روستا‌های سطح استان برگزار شد که بخش قابل توجهی از آنها در حوزه شهرستان دزپارت بود، اما این موضوع باید تداوم داشته باشد که به صورت جدی آن رادنبال خواهیم کرد.

ارسطوزاده بیان کرد: برای این‌که جامعه محلی و روستایی برای در دست گرفتن مدیریت و تدبیر گردشگری در ابعاد محلی آماده شود، مستلزم این است که مدیران شهرستانی و ترجیحا بخشداران و دهیاران و نیز شورا‌های روستا‌ها در حوزه گردشگری وارد عمل شوند.

او با اشاره به این‌که بعد از آموزش جامعه محلی، روستا‌هایی که قابلیت گردشگری دارند باید در این زمینه ورود کنند افزود: برای این که اختیار و تدبیر مدیریت امور گردشگری به دهیاران و شورا‌ها واگذار شود، سازوکاری با اداره‌کل امور روستایی تدوین شده است. ضمن این‌که بخش زیرساخت‌ها نیز از راه طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای دولت پیش می‌رود.

دیگر خبرها

  • به برنامه تحولی در شهر و روستاها نیاز داریم
  • انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز به استان با هم‌صدایی رسانه‌ها محقق شد
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • واریز ۲ میلیون تومان به حساب معلمان در آستانه روز معلم
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود